Bantmag

SORU – CEVAP
CARLA BOZULICH

Röportaj: J. Hakan Dedeoğlu

 

Şu an Avrupa’da bir yerlerde turnedesiniz. Nasıl gidiyor? Yoldayken neler dinliyorsunuz?

Son iki Evangelista konseri için Polonya’dayız şu anda. Eylülden beri yollardayız. Minibüsümüzde şoförümüz Jakob bize manyak manyak şeyler dinletiyor. Punk ve Fugazi gibi şeyler…

 

Animal Tounge adlı son albümünüzü diğer Evangelista albümlerinden farklı kılan özellikler neler?

Bu albümde, öncekilerin aksine, hayatıma dair detaylara daha az yer veriyorum. Karanlık sözlere sahip şarkılarda başkalarının hikâyelerini anlatıyorum. Başka birinin bakış açısıyla yazmaya koyulduğum şarkı sözlerinde kafamın içinde duyduğum ses illa bir kadına ait olmuyor. Mesela yeni albümdeki “Die Alone” adlı parçayı Townes Van Zandt’ın hayattaki son gecesini zihnimde kurgulayarak yazdım. Kaybetmeye mahkûm olarak doğmuş ama kafası güzel olduğu zamanlarda tam bir kabusa dönüşen bir kişilikti. Diğer yandan, tarih öncesi çağlardan kalma ormanlar ve nesli tükenmiş hayvanlar ile ölüm ve tatlı bir uyku arzusunu anlattığım albümde epik, aynı zamanda da mitolojik bir taraf var. Huzursuz ve karanlık rüyaların kuşattığı bir albüm bu… Ayrıca bol bol sevgi de var içinde, her zamanki gibi…

 

Carla & John ikilisinin beraber verdiği bir konserden neler beklemeli?

Yeni albümden parçalar ile favorimiz olan bazı eski şarkıların yanısıra henüz kaydetmediğimiz yepyeni parçaları da konserlerimizde çalıyoruz. İkili olarak çaldığımızda vokallerle şarkı sözlerinin ön planda olduğu, diğer zamanlardakine göre daha samimî bir ses ortaya çıkıyor.

 

İstanbul’a ve konsere dair beklentileriniz neler? Bir yerde okuduğuma göre John daha önce Türkiye’ye gelmiş. Doğru, değil mi?

Evet, doğru! John “duduk” çalmayı öğrenmek için Ermenistan’a gitmişti. Sonra da bisikletle Erivan’dan Sinop’a kadar gitmiş, İstanbullu birkaç müzisyenle birlikte Türkiye’nin güneyinde otostop çekerek, sokaklarda müzik yaparak seyahat etmişti. Yıl sonuna kadar İstanbul’da kalmayı planlıyoruz. İstanbul John’un en sevdiği şehir ve umarım benim de yakında öyle olacak.

 

*Carla Bozulich & John Eishencheer Duo 11 Aralık Pazar akşamı arkaoda’da