Bantmag

11 EYLÜL SALDIRILARINDAN SONRA, MOBYLIVES.COM BLOGUNDA TOPLANAN ŞİİRLER VE YAZILARI MANİFESTOLAR OLARAK KİTAPLAŞTIRMAK AMACIYLA KURULAN MELVILLE HOUSE BOOKS, BROOKLYN TEMELLİ BAĞIMSIZ BİR YAYINEVİ.

 

Her ne kadar kendini, organik, “free range” bir yayınevi olarak tanımlasa da, bünyesinde Nobel öldülü sahipleri Imre Kertész ve Heinrich Böll’ü bulunduruyor. Bunun yanında aralarında James Joyce, Guy de Maupassant, F. Scott Fitzgerald ve Virginia Woolf gibi tanınmış yazarların novellalarının yanında Tao Lin ve Zachary German gibi ilklerini yazanlardan kitapların da bulunduğu harika novella serileri var.

 

İnsanların kitap okuma şeklinin gerek teknolojiyle, gerekse sosyal eğilimlerle değiştiği günümüzde bu konuya “Kitap okunmuyor” elitizmi veya “kitap kokusu” romantizmiyle yaklaşmak yerine, duruma ayak uydurmak adına interneti lehine çevirmiş ve kitabevlerinin bu değişimden en az zararla çıkmasını sağlamak adına bir sistem yarattılar. Örneğin, bir müşteri bir kitabevine girip, orada beğendiği bir kitabı e-book olarak almaya karar verdiğinde, bilinen bir internet sitesini kullanması ve kitabevinin kitabı satamamasına çözüm olarak kitabın ücretinin aynı kitabevinin kasasına girmesini sağlayacak, QR kodlarının telefonla okunmasıyla çalışan bir sistem bu.

 

Özellikle avangart kurgusuyla bilinen yayınevinin öne çıkan kitaplarıysa: 

 

Who Killed Daniel Pearl? - Bernard-Henri Lévy

The Little Girl and the Cigarette - Benoit Duteurtre

How to Wreck A Nice Beach (The Vocoder from World War II to Hip-Hop) – Dave Tompkins

Eat When You Feel Sad – Zachary German

Kurt Vonnegut: The Last Interview and Other Conversations

Spurious – Lars Iyer

Eeeee Eee Eeee – Tao Lin

Aurorarama – Jean-Christophe Valvat