Bantmag

GİZLİ ZEVKLER:
GERÇEKTEN KORKUNÇ BİR İTİRAF

YAZI: ALEX MAZONOWICZ

OFİSTEYKEN BİRLİKTE ÇALDIĞIMIZ TÜM O FOLK, METAL, NOISE GARAGE, BROSTEP, ALMANCA ROCK, ELEKTROPOP VE MİNİMALİST KLASİK MÜZİK TÜRLERİ İÇERİSİNDEN İŞ ARKADAŞLARIM ŞİMDİYE DEK SADECE İKİ MÜZİSYENİ KAPATMAMI İSTEDİ: JOANNA NEWSOM VE ORHAN GENCEBAY.

Müzik söz konusu olduğunda son derece mütevazı davranırım. Evet, bazı j-pop takıntılarım zevk sınırlarını zorluyor olabilir. Hatta Billy Joel ve Paul Simon dinleyerek durumu daha da ileriye götürmüşümdür belki de. Bu arada yine evet, hâlâ sık sık Britpop dinlemekten vazgeçebilmiş değilim. Tüm bunlar gizli bir müzik zevki seçmemi zorlaştırıyor. İrlandalı Katolik –yani tüm bireylerinin sarhoş olduğu– bir aileden geliyorum ve alkolle haşır neşir olduğum günler geride kalsa da utanç eşiğim bir litre meyveli gazozu kafaya henüz dikmiş üç yaşındaki bir çocuğunkiyle aynı seviyededir.

 

Birileri vaktiyle “neden erkek rock star bu kadar tanrılaştırılıyor” diye sormuş, sonra da “çünkü tüm kadınlar onlarla yatmak tüm erkekler de onların yerinde olmak ister” cevabını vermişti. Bir başkası ise bunun tam tersinin kadın pop starları için de geçerli olabileceğini söylemişti. Bu sözlerin kimlere ait olduğunun bir önemi yok, çünkü hepsi yanlış. Aptalca ve yanlış… “Seksî” ve “seks” kavramlarını birbirine karıştırıyorlar. Beyoncé, The Supremes ve Perfume dinlemeyi seviyor olmam onlarla yatmak istediğim için değil, bizzat onlar olmak istediğim içindir. İşte benim gizli zevkim! “Crazy In Love” dinlerken kendimi Jay-Z’yle tepişirken hayal ediyorum. Yolda işe yürürken iPod’umda Perfume çalmaya başladığında kalçalarıma kadar uzanan çizme giyiyormuşum gibi farz edip parçalar eşliğinde cilveli dans figürleri yaparken düşlüyorum kendimi.

 

Neden bu yüzden kendimi suçlu hissetmeliyim ki! Karşı cinse ait kıyafetleri giymekte yanlış olan hiçbir şey yok. (Eğer erkek arkadaşınız, sizin iç çamaşırlarınızı denemeyi hiç düşünmediğini iddia ediyorsa inanın bana, yalan söylüyor.) Şu an tüm bunları öğrendiğiniz için kendimi kötü hissediyorum. Peynir gibi bembeyaz, tıraş olmayı becerememiş, kelleşmek üzere olan aşırı kilolu ve patates kafalı bir İngiliz’in, The Divinyls’e ait “Touch Myself” şarkısı eşliğinde şebek gibi hareketler yaparkenki görüntüsü var artık zihninizde.

 

Elini kolunu ayarlamasını bilmeyen gergin bir adamı payetli kokteyl elbisesi içinde seksî davranmaya çalışırken tahayyül ettiyseniz bir kere, asla geri dönüşünüz yok demektir. Kafanızdaki bu dehşet verici görüntüden kurtulabilmek için çok çaba harcayacağınızı biliyorum ve bu yüzden kendimi suçlu hissediyorum. Gerçekten çok üzgünüm.