Bantmag

PORTEKİZ’DEN BRUTAL MUTLULUK
A DREAM OF POE

YAZI: KAAN AKAY

NE KADAR İLK DEMOLARINI 2006’DA YAPMIŞ OLSALAR DA GEÇTİĞİMİZ AYLARDA THE MIRROR OF DELIVERANCE İSİMLİ İLK ALBÜMÜYLE KARŞIMIZA ÇIKAN PORTEKİZLİ EKİP SANIRIM İLGİ VE SEVGİYİ HAK EDİYOR.

 

Kendi isimlerinden de anlaşılacağı üzere şarkı sözlerinde Edgar Allan Poe etkileri görülmekte olan grup için aslında tek kişilik bir proje diyebiliriz. Miguel Santos hâlen bütün enstrümanları kendisi çalıp kaydetse de konserlerde birlikte çalıştığı ve hattâ albümde de ona eşlik eden bir ekip var ama kendisi sahnede sadece gitar çalmayı tercih ediyor. Türleri için kabaca Gothic/Doom Metal diyebiliriz ve özellikle Paradise Lost'un ilk zamanlarını ve My Dying Bride sevenleri mutlu etme ihtimali oldukça yüksek olan bir müzik bu. Vokaller zaman zaman oldukça gaddar olsa da sık sık yumuşak ve sakin anlara da rastlamak mümkün. Grup genel olarak oldukça epik ve dokunaklı bir hissiyat içerisinde ve eğer biraz sabırlı bir dinleyiciyseniz sizi rahatlıkla içine alacaktır.

 

POZİTİF: Bazen çok sıkıcı ve gereksiz olabilen gitar soloları konusunda oldukça başarılılar. En az üç ayrı vokal duyma şansına sahibiz ve bu bazen oldukça iyi gelebiliyor.

 

NEGATİF: Albüm kapağı pek başarılı değil ve isimleri yüzünden de çok kişi tarafından ciddiye alınmama veya dalga geçilme ihtimalleri var. En azından metal müzik sevenler tarafından...

 

http://www.myspace.com/dreamofpoe