Bantmag

Mmmm*

En baştan uyaralım: bu bir kedi haberidir! Kedi haberlerine illet olanlar hemen geçebilirler. Kedi hayranlarına ise özel bir ikiliden bahsetmek istiyor ve lütfen devam edin diyoruz.


88 yaşındaki Misao ve onun kaplan sıkletindeki hayat arkadaşı Fukuramu’nun beraber geçirdikleri basit ve huzurlu yaşamlarını belgeleyen Misao The Big Mama and Fukuramu The Cat isimli fotoğraf kitabı Japonya’da kısa sürede çoksatanlar listesinin bir numarasına oturdu. Amerika’da ise kitaptan alınan fotoğraflar viral bir fenomene dönüştü.

Misao Ihara çiftliğindeki bir ahırda doğan erkek kediye şans tanrısı Fuku’nun gelip her şeyi bir çember (maru) gibi düzgün ve sorunsuz kılacak diye Fukumaru ismini koymuş. O gün bu gündür yedikleri içtikleri ayrı gitmeyen ikilinin fotoğraflarını ise Misao’nun torunu Miyoko Ihara çekmiş.

Kediye dair her şeyin prim yaptığı ve biraz da yormaya başladığı günümüz dünyasında büyükanne Misao ve kedisi Fukumaru’yu farklı kılan ne peki? Atla deve olmasa da bu ikilinin kendilerine has büyüsünü internette dönen fotoğraflara bakarak anlamak mümkün: Naif ve yeşil Japonya doğasının oluşturduğu arka planın eşlik ettiği, Misao ve Fukuramu’nun sanki bir yaşam boyudur süren dostluklarının samimiyetini, hayata da birbirlerine olduğu kadar açık kollarla yaklaşan bu ikilinin mutluluğunu, bakan herkes direkt görebiliyor. Ve ister istemez bir gülümseme yerleşiyor yüzünüze hemen... Onlar adına mutlu oluyor, onların sahip olduğu bu özel bağa karşı da ufak da olsa bir kıskançlık hissediyorsunuz.

Mikayo Ihara ise aslında en doğru tespiti yapıyor belki de:

“Büyükannemi kendi hayatını yaşarken izlediğimde, gerçekten benim jenerasyonumun asla bilemeyeceği bir gücü olduğunu düşünüyorum. Gün doğumuyla beraber kalkıyor ve gün batımıyla beraber yatıyor. Kedisini ve tarlasındaki bitkilerini kendi öz çocukları gibi seviyor. Eğer bitkileri sağlıklı ve verimliyse o da mutlu oluyor. Asla ‘benim yaptığım işin amacı ne?’ gibi sorularla endişelenmek durumunda değil. Onun yasam tarzına hayranlık besliyorum ve biraz da kıskanıyorum.”

Kitaptan çeşitli fotoğraflar için buradan