Bantmag

SENELERDİR BİR KONSERİNDEN ÖBÜRÜNE KOŞTUĞUMUZ, İSTANBUL MÜZİK SAHNESİNİN GEDİKLİSİ KUNG FU, İLK ALBÜMÜ TÜM BU BAŞLANGIÇLAR İLE SONUNDA KARŞIMIZDA!

 

Albümün ilk konserini 12 Mart akşamı Babylon’da veren grubun, konserden hemen evvel, ses kontrolü peşinde koştururken yolunu kestik ve hatrını sorduk.

 

Şimdi dönüp baktığınızda, birlikte müzik yapmaya başladığınız ilk zamanlara dair aklınızda kalan neler var? Kung Fu’nun tarihçesini nasıl anlatırsınız?

Kadıköy Anadolu Lisesi’nde küçük bir müzik odamız vardı, orada başladık aslında. Başlangıçta bestelerle yola koyulmuştuk ama daha sonra bir cover dönemimiz oldu. Beklenenden uzun sürdü bu dönem ve Kung Fu’yu müzikal anlamda çok da geliştirdi. Albüm yapma fikrinin ortaya çıkmasıyla birlikte kayıtlarımızı toplamaya başladık. Biraz zamana yaydık çünkü pek bir acelemiz yoktu ve içimize sine sine tamamlamak istedik.

 

Uzun süredir birlikte çalan bir grupsunuz ama ilk albümünüz Tüm Bu Başlangıçlar yeni yayınlandı. Albüm için kolları sıvamaya nasıl karar verdiniz? Kayıt süreci nasıl ilerledi?

Besteleri oluşturmaya 2006 yılında karar vermiştik. Sonrasında da bunları sahne için hazırladık. Gelişmelerden memnun kalınca bunları albüme dönüştürmelim dedik. Prodüktörümüz olmadığı için tüm bunlar çok uzun zaman aldı. Bazı şeyleri tekrar tekrar yapmamız gerekti. En son 2011 yılında artık son bir hızla toparlaya başlayınca, Taşoda’dan Arda Ertem’le çalışmaya koyulduk. Biraz zorlu bir süreç oldu çünkü dört sene boyunca farklı yerlerde ve farklı zamanlarda kaydedilmiş partisyonları tek bir bütünlük içerisinde duyurmamız gerekiyordu. Bu noktada Arda’nın büyük bir yardımı oldu. Sonunda her şeyi tamamlayarak, bugünkü lansman konserini vereceğimiz güne geldik.

 

Albümden ilk video “Her Şey Sende” adlı parçanıza çekildi. Video nasıl ortaya çıktı, yapım aşamasını bizimle paylaşır mısınız?

İlk videoyu kendi parçalarımızdan birine çekmeyi ve o şarkıyla çıkmayı uygun gördük. Aklımızda hep canlı bir performansımızın videosunu hazırlamak vardı ama çok güzel kolajlardan ve görüntülerden oluşmalıydı. Bunun için de Burak Ertaş’la bağlantıya geçtik. Sağ olsun kendisi bizi kırmadı ve videoyu yönetmeyi kabul etti. Bir günlük bir çalışmanın sonucunda şahane bir video ortaya çıktı. Ya Da Film de prodüksiyon sürecine büyük katkıda bulundu ve böylece “Her Şey Sende” adlı parçamıza ilk videomuzu çekmiş olduk.

 

Bu röportajı ilk albümünüzün tanıtım konserine saatler kala yapıyoruz. Kendinizi nasıl hissediyorsunuz bu akşamki konserden önce?

Aslında doğruyu söylemek gerekirse çok heyecanlıyız, ilk defa sahneye çıkacak gibiyiz çünkü ilk defa tüm parçalarımızı tek bir sette söyleyeceğiz. Normalde rutin yaptığımız programlarda, çeşitli yerlerde çaldığımız programlarda programın merkezinde kendi parçalarımızı çalıyorduk ama bugün ilk kez albümdeki 10 parçayı da ardı ardına çalıp söyleyeceğiz. Bugüne özel olarak Emre de bizimle birlikte olacak. Barış Manço’nun “Eğri Eğri Doğru Doğru Eğri Büğrü Ama Yine De Doğru” parçasını kaydederken kendisinin kayıtlarda bize çok yardımcı oldu, bilhassa düzenlemeler sırasında… Miller Music Factory’deki kazandığımız günde de sahnede bizimle beraberdi. Sağ olsun, bugün de bize eşlik edecek, o yüzden bugünün ayrı bir keyfi var bizim için. Bu konserin bir özelliği de, gerçekten bundan tam 10 sene önce yine burada, Babylon’da çalmıştık. Time Out’un bir günü vardı… Hakikaten de biraz uzun sürmüş albüm çıkarmak ama yeniden buradayız işte…

 

Bu konseri de atlattıktan sonra, önümüzdeki günler için düşündüğünüz, şimdiden belli olan projeleriniz neler?

Bizim hedefimiz olabildiğince çok konser vermek… Albümümüzü bu konserde ilk kez çalmış olacağız ve amacımız albümü daha çok kişiye ulaştırabilmek. Ve bir de hemen ikinci albüm için bir an önce çalışmalara başlamak.