Bantmag

BU SENE DUYDUĞUM EN İYİ MÜZİK

Merrill Garbus (tUnE-yArDs)

 

Bu dünyada en sevdiğim gruplardan biriyle birlikte çaldık; Micachu and the Shapes.  Albümleri konserden birkaç gün sonra yayınlandı. Ben de yollarda dinlerim diye albümü indirdim.

                           

X: İyi olduğuna emin misin?

O: Daha iyi olamazdım.

X: Eğer iyi hissetmiyorsan söylemelisin.

O: Daha iyi olamazdım.

 

Turne minibüsündeyken, çoğu zaman kendimi pek iyi hissetmiyorum. Çoğu zaman kapıyı sonuna kadar açıp, dışarıya, İsviçre Alplerine, bir Texas çölüne ya da o an orada her ne varsa ona doğru yuvarlanıp yok olma isteğimi sürekli içimde tutmaya çalışıyorum. Tuhaf davranmamak, garip ve sonu gelmez bir mızmızlanma başlatmamak ya da sıkıntıdan kafamla pencereyi dövmemek için büyük çaba harcıyorum. Minibüste resmen saatler geçiriyoruz. Hep düşünüyorum, bu kadar benzin yakmanın ne anlamı var diye. Gidip insanlardan alkış toplamaya çalışıyoruz, büyük bir ego yolculuğu.

 

X: İyi olduğuna emin misin?

O: Daha iyi olamazdım.

X: Eğer iyi hissetmiyorsan söylemelisin.

O: Daha iyi olamazdım.

 

Bir şarkının hayatınıza mükemmel bir şekilde sokulması tıpkı çatlamış topuklarınıza krem sürmeye benzer. Problem çözülür ve bir süre bu rahatlatıcı çözümle takılırsınız. Micachu’nun bu “OK” parçasını herhâlde bir gün peş peşe tam 13 kere dinlemişimdir. Sanırım Fransa’daydık, ama tam da hatırlayamıyorum. Çocuklar kulaklıktan gelen aynı teneke sesi fark edecek ve kafayı yediğimi düşünecek diye korkmuş ve kapamaya karar vermiştim.

 

Daha iyi olamazdı.