Bantmag

AĞLAMAKLI LİSTE

İlk 50’ye dahil olamayan, ancak yılın ilgiye değer diğer filmleri…

1.On The Road

2.Yeraltı

3.Safety Not Guaranteed

4.Anna Karenina

5.The Impossible

6.Liberal Arts

7.Wymyk

8.Le Tableau

9.The Hunt

10.Frankenweenie

11.Stopped on Track

12.Babamın Sesi

13.Kon-Tiki

14.The Grey

15.From Up on Poppy Hill

16.Ekümenopolis: Ucu Olmayan Şehir

17.Prometheus

18.Declaration of War

19.Men in Black III

20.Argo

 

 

GEÇEN YILDAN KALANLAR

Türkiye’de 2012 yılında gösterime girmesine ragmen, Bant Mag.’in geçen yılki listesinde değerlendirildiklerinden bu yılki ilk 50 değerlendirmesine alınmayanlar…

Shame

Drive

Melancholia

We Need to Talk About Kevin

Into the Abyss

Elena

Where Do We Go Now?

The Artist

 

 

YILIN HAYALKIRIKLIKLARI

 

1.Umut Üzümleri: Her geri dönüş nefes kesici olacak diye bir şey yok. Filmografisinde çok sayıda ilgiye değer film yer alan Tunç Okan’ın “Umut Üzümleri”, fenalığıyla bu yılki Altın Portakal’ın unutulmazları arasına girmişti.

 

2.The Dark Knight Rises: Christopher Nolan’ın, “daha karanlık bir Batman, daha da karanlık, daha da karanlık” derken, eli yüzü düzgün bir film çekmeyi atlamış olması, serinin hayranlarının da önemli bir kısmını perişan etti.

 

3.Dark Shadows: Yeni bir Tim Burton filmiyle ilgili hayal kurmayı geride bırakmıştık, o nedenle buna bir hayalkırıklığı demek zor. Neyse ki Burton, kötü bir film izlemekten çok, insanın başına gelmiş bir şey hissi veren bu filmi, kasım ayında Frankenweenie’yle unutturdu.

 

4.The Door: Ve Istvan Szabo da yaşlanır…

 

5.Me and You: Bu filmle ilgili en büyük hayalkırıklığı, Bertolucci gibi bir ustanın, “hatırlayabildiğim kadarıyla gençlik” temalı ve herhangi bir film çekmiş olmasıydı herhalde.