Bantmag

#1 Tuba Yalçınkaya: Arter'deki Mona Hatoum sergisi.

 

#2 Doğan Arslanoğlu: Bu sene Pekin'de Araki'nin sergisi. Sentimental Journey serisinden resimler vardı. Vefat eden karısının fotoğrafları. Bildiğimiz Araki gibi değil. İnanılmaz bir duygu vardı. İstanbul'da da SALT'ta çok güzel Lawrence Weiner, Martha Rosler, ve Baldessari eserleri vardı.

 

#3 Marsha Franco: İstanbul hakkında pek nostaljik ve melankolik hayaller kurmama neden olduğu için Selahattin Giz'in Mevsimlerle İstanbul fotoğraf sergisi. Yurtdışında ise Roma'da MACRO çağdaş sanat müzesindeki Warhol sergisinde Andy Warhol ve Jean Michel Basquiat'nın ortak eserlerini görmek bayağı heyecan vericiydi.

 

#4 Mehmet Uluşahin: Grayson Perry'nin British Museum'daki Tomb of the Unknown Craftman sergisi ve Engin Sarı’nın Torun Galeri'deki “mm, km” sergisi… Bir de Yellow Magic Orchestra'nın aynı isimdeki albümü.

 

#5 Onur Şafak: İstanbul'daki etkinliklerden bahsedecek olursak Galeri Manâ'da gerçekleşen Taryn Simon'ın Selection from Contraband and an American Index of the Hidden and Unfamilliar sergisi bu sene benim favorimdi. Taryn Simon'ın araştırmalarını aktarış biçimi muhteşem bir üsluba sahip. İstanbul dışına çıkacak olursak da Godspeed You! Black Emperor'un 10 sene sonra çıkardığı Allelujah! Don't Bend! Ascend! albümü benim için bu senenin önemli sanat “etkinliklerinden” biridir.