






AMERİKA'NIN "ULUSAL HAZİNELERİNDEN BİRİ" SAYILAN COFEE HOUSE PRESS, 1984'DEN BERİ KAR AMACI GÜTMEYEN BAĞIMSIZ BİR YAYINEVİ OLARAK SÜRDÜRDÜĞÜ BAŞARILI ÇİZGİSİYLE YAYINCILIK İŞİNİN ESASEN GÖNÜL İŞİ OLDUĞUNU BİR KEZ DAHA KANITLIYOR.
Minneapolis Minnesota çıkışlı Coffee House Press ilgünden beri sadece bağışlarla dönen bir çarka sahip. Amaçlarını "yazma zanaatında hayalgücünü ve yeniliği kutlayan ve Amerika2nın pek çok otantik sesine kulak veren kitaplar yayınlamak" olarak dile getiriyorlar.
Hikaye 1970'de Iowa'da Allan Kornblum tarafından teksir makinesi ile basılan toothpaste isimli magazinle başlamış. Toothpaste Dergisi Toothpaste Yayınevi'ne, Toothpaste Yayınevi de 1984'de Coffe House Press'e dönüşmüş. 1990'lar, Coffe House Press matbaasında basılan kitapların kazandığı ödüller üzerinden bağımsız ve kar amacı gütmeyen yayınevinin şanının yürümeye başladığı yıllar olmuş. Coffee House Press hakkında, Kornblum'un da dile getirdiği bir diğer takdire şayan nokta ise yayınevinin özellikle Afrika-Amerikalı yazarların kitaplarının basımına yönelmesi ile Çağdaş Amerika Edebiyatı'nın azınlık tarafındaki en önemli seslerini dünyaya duyurmalarına yardımcı olmaları sanıyoruz.
Kitaplarını bastığı yazarlara sağlam bir sadakat ile bağlanan Coffe House Press'in yayıncılık hayatı boyunca bastığı 300 kitaptan 250'sinin artık bilmemkaçıncı baskılarıyla hala piyasada olması editöryel başarılarının önemli bir göstergesi olsa gerek.