Bantmag

Mmmm*

Şehirde bir süredir kahve bağımlılarının kulaktan kulağa yaydığı bir dükkân var: Kronotrop . Galatasaray Lisesi'nden Tophane'ye doğru aşağı inen  yolun üzerine konuşlanmış bu butik kahveciyi anlatan herkesin dudaklarından kelimeler dökülürken burun delikleri genişliyor. Zira ilk bahsedilen Kronotrop'a adim atıldığında buruna çalınan o müthiş koku…. Eh kahve tat kadar kokuya hitap eden bir içecek gerçekten.  

 

Kronotrop İstanbul’un ve büyük ihtimal Türkiye’nin ilk butik kahvecisi. Starbucks'lar, Kahve Dünyaları, Roberts’lar dört bir yanda Simit Sarayları gibi mantar hızıyla çoğalırken, farklı, yoğun, gurme kahveler içmek isteyenlerin şimdiden gözde mekânı olmus durumda. Özellikle fast-food kahveye burun büken "kahve snoblarının" keyfini yerine getiren mekan, "single-origin" yani tek bir çiftlikten çıkma kahvesiyle en seçici damakta dahi tadını bırakmaya hazır. 

 

Butik kahve derken neyi mi kastediyoruz? Onu Kronotrop bizden daha iyi açıklıyor: "Gurme, direkt /adil ticaret ticaret, organik, tekil merkezli, premiyum... Adına ne derseniz diyin, 100'lük bir skalada 80'in üzerinde puan alan ve %5 en yüksek kaliteli kahve çekirdeklerinden oluşan, taze kavrulmuş ve mükemmelce demlenip sunulan kahve üçüncü dalga yani butik kahveciliğin temelidir."  Kahveden anlayanlar eminiz bu açıklamaya şapka çıkartıyorlar. Kahve o çekirdekten bardağa nasıl oluyor da geliyor pek bilmeyenler, hatta ilgilenmeyenler bile, tadını alınca Kronotop'un butik kahvelerinin tadını alacaklar, buna da eminiz. 

 

İtalyanların o ayaküstü kahve kültürüne referans veren mekan, Thanksgiving Coffee, Stumptown, Intelligentsia, Counter Culture, Seven Seeds, BearPond 8, Coffee Collective gibi dünyanın dört bir yanından isim yapmış kahvecilere de şapka çıkartıyor. Çeşitler bol, hatta Japonya'nın özel soğuk demleme teknikleri sayesinde sıcak olduğu kadar buzlu kahvelerde de iddalılar. 

 

Kronotrop ne yazık ki henüz online satış yapmıyor. (Keşke yapsa!!) Ancak sitede kahve ile ilgili her türlü bilgiye ve ayrıntıya ulaşmak mümkün.

Bir göz atmak isteyenler buradan