Bantmag

AHMET NURİ SİNAN

Tasarımla ilgilenmeye ne zaman başladın? İlk tasarımının neydi?

Tasarımla ilgilenmeye ilk küçük yaşlarda eski bozuk elektronik malzemelerden birşeyler yaparken hatırlıyorum kendimi... Sonra çizime olan yeteneğim eklenince bu dünyada buldum kendimi. İlk tasarımım eski bir radyodan robotumsu bir şeydi, facia!

 

Şu an neler yapıyorsun, yakın gelecek için ne gibi planların var? 

İnanın hiç durmadan çalışıyorum. Şu an network bir ajanstayım. Piyasada herkesin bildiği belli başlı markalarla çalışıyorum ve her an kendimi nasıl geliştirebilirim diye düşünüyorum. Boş vakitlerimde çizimler yapıp fotoğraf çekerek değerlendiriyorum. Şu sıralar font tasarımlarına merak saldım buna yoğunlaşmış durumdayım. İleride olurda başarılı olursam yurtdışı bağlantılı çalışmak, kendimi orada da kanıtlamayı isterim. İlerisi neyi gösterir bakalım.

 

Nelerden ilham alıyorsun, yaratıcılığını neler besliyor? 

Kazandığım deneyimler, çevremde gözlemlediğim şeyler, okuduğum kitap, izlediğim filmler hepsi birer ilham kaynağı benim için. Yetişip büyüdüğüm yer ve bu yerin bendeki kültürel yanları diyebilirim. Yaratıcılık hem kendini güncel kılmayla alâkalı bir durum, hem de geçmişine olan ilginle alâkalı. Yani hayatın her evresi, her ânı bir ilham kaynağı, bazen gözünüzün dibinde bazen çok uzaklarda...

 

 

cargocollective.com/ahmetnurisinan

ahmetnurisinan.blogspot.com/