Bantmag

ORKUN TÜRKYILMAZ

Tasarım ile ilgilenmeye ne zaman başladın? İlk tasarımının neydi?

Tasarıma ilgim 15 yaşlarında başladı ama üstüne pek fazla düşmedim karakalem çalışmalarım oluyordu. Velhasıl program kurcalamaya başladım Illustrator – Photoshop gibi birşeyler öğrenme çabasına girdim ister istemez. Dergiler ve atölye videoları takip etmeye başladım lisenin sonlarına doğru, bu tasarım yolunu seçeceğime karar verdim. İlk tasarımımı hatırlamıyorum çünkü başlayıp olmadı diye söylenip başka bir tanesine başlıyordum ama hatırladığım kadarıyla bir kolaj çalışmasıydı. Onu taratıp Photoshop’ta müdahale etmiştim.

 

Şu an neler yapıyorsun, yakın gelecek için ne gibi planların var? 

Grafik Tasarım dördüncü sınıf öğrencisiyim şu anda bitirme projemle ilgileniyorum. Projem çizgi film olacak. Bu arada aynı zamanda animasyonla uğraşıyorum. Gelecek hakkında kesin konuşmaktan kaçınıyorum. İdeallerim var, belki kendimi geliştirmek için yurtdışına gidebilirim veya akademik kariyer ile birlikte piyasada olmak istiyorum. Ama yarının ne getireceğini pek bilemediğim için şimdilik plan bu.

 

 Nelerden ilham alıyorsun, yaratıcılığını neler besliyor? 

 Bulunduğum ortamı değerlendiririm, genellikle etraftaki nesneleri incelerim. Görsele önem veriyorum. Sohbetlerde karşımdakini dinlerken kelimelerini seçerim, bir ilham kaynağı olur bazen. Çevremdeki detaylara inmeyi seviyorum. Geçmişteki tasarımları da incelerim bazen, neyin ilham kaynağı olacağı hiç belli olmuyor. Yaratıcılığımı beslemeye önem veriyorum. Zaten bu kesinlikle gerekli. Çeşitli sergileri kaçırmıyorum, dergileri takip ediyorum, atölyeleri takip ediyorum, tasarımcı arkadaşlarımla vakit geçiriyorum, yaratıcılığımı besleyen niteliklere vakit ayırıyorum kesinlikle.