Bantmag

DAMLASU YASA

Tasarım ile ilgilenmeye ne zaman başladın? İlk tasarımının neydi?

Aslında ben kendimi doğar doğmaz sanatın ortasında bulduğumu söyleyebilirim. Çünkü başta seramik sanatçısı annem ve grafik tasarımcısı babam olmak üzere ailemin çoğu sanatın çeşitli dallarıyla ilgililerdi. Resim, heykel ve daha fazlası... Ben de hâliyle onların yanında sürekli sanatın ve yeni oluşumların içerisinde bulundum. Atölyede geçirdiğim zamanlar, gördüklerim, hissettiklerim, bilinçaltım... Daha küçücükken resimler yapmaya başladım ve zaten fazla zaman geçmeden kendimi Özel Antalya Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Resim Bölümü’nde buldum. Desen çalışmalarım ve tuval üzerine yaptığım resimler dışında, ilk ürettiğim  şey, sevdiğim insanlar için tasarladığım kolye uçları diyebilirim.

 

Şu an neler yapıyorsun, yakın gelecek için ne gibi planların var? 

Şu anda Yeditepe Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü son sınıf öğrencisiyim. Bölümümüzün burslu öğrencisiyim. Aynı zamanda Reklam Tasarımı ve İletişimi Bölümü’nde yan dal yapmaktayım. Okul dışında, İSTANBUL'74 Kültür ve Sanat Platformu'nda grafik tasarımcısı olarak staj yapıyorum. Yine aynı alanda ve illüstrasyon alanında da serbest olarak da çalışmalarıma devam ediyorum.Çalışmayı, yeni şeyler yaratmayı seviyorum. Galiba işine âşık olan insanlardanım. Boş olduğum her an kendimi bilgisayar başında birşeyler kurcalarken tasarlarken ya da bir kâğıdın köşesine birşeyler karalarken buluyorum. Sanırım birşeyler yaratmak beni mutlu ediyor. Gelecek ile ilgili planlarım arasında yine bölümümle alakalı bir branşta yüksek lisans yapmayı düşünüyorum. Belki yine grafik tasarım, belki de video ya da animasyon alanında... Yeniliklerin insanı beslediğini düşünüyorum. Bunu zaman gösterecek...

 

Nelerden ilham alıyorsun, yaratıcılığını neler besliyor?

Aslında bir tasarımcı her şeyden ilham alabilir. Turistik bir gezi, bir şiir, bir yemek, bir film, bir tartışma, belki de boş bir sokak... Gerçeklere başkalarının baktığından farklı bakmaya çalışıyorum. Görmeye çalışıyorum. Sonra da bunu tasarıma aktarıyorum, yorumluyorum. Aslında her şeyden önce, sevdiğim ve mutlu olduğum şeyi yapıyorum. Bu da beni besliyor ve beraberinde başarıyı da getiriyor. Güncel olarak da sosyal medyadan ve çeşitli sitelerden dünya çapında yapılan işleri vakit buldukça takip etmeye çalışıyorum.

 

behance.net/DamlasuYasa