Bantmag

CİHAN KONDUMER

Tasarım ile ilgilenmeye ne zaman başladın? İlk tasarımının neydi?

Tasarlamaya ortaokulda başladım. Bilgisayar programlarını kullanarak kendi özgün müzik kompozisyonlarımı oluşturuyordum. Özellikle enstrümantal müziğin, insanlarla etkileşime girme şekli ve yarattığı etkiler açısından bir tasarım fenomeni olduğuna inanıyorum. Grafik tasarım ve diğer tasarım alanlarına olan ilgim ise mimarlık fakültesinde okumaya başlamam ile arttı.

 

Şuan neler yapıyorsun, yakın gelecek için ne gibi planların var? 

İTÜ Kentsel tasarım yüksek lisans öğrencisiyim. Ayrıca Radiofil ve Radiozula internet radyolarında yayınlanan Süper Natürel’i hazırlıyorum. Jazz, funk ve soul ağırlıklı müzik çalan, bu tarz müziğe olan ön yargıyı kırmayı amaçlayan bir program... Öncelikli hedefim okulumu bitirmek ve mesleğimi yapabileceğim bir iş bulmak. Ayrıca müzik ve tasarım konusunda ilerlememi sağlayacak amatör veya profesyonel tüm fırsatları da değerlendirmek istiyorum.

 

Nelerden ilham alıyorsun, yaratıcılığını neler besliıor? 

Biz dahil çevremizdeki herşeyin bir tasarım olduğunu bilerek bakıyorum ve ne sebeple öyle tasarlandığını anlamaya çalışıyorum. İlham alınacak çok şey var bence önemli olan “Neden?” diye sorabilmek ya da sorma ihtiyacı duymak. Yaratıcı mıyım bilmiyorum ama yaratmayı seven biri olarak Jazz müziğindeki çoğu zaman kuralsız, zamansız, kendini bozan ve estetik duygusunu zorlayan durumu etkileyici buluyorum. 

 

 

mixcloud.com/cihankondumer/