Bantmag

“CRAZY FOR YOU” ALBÜMÜ SAYESİNDE İKİ YIL ÖNCE TANIŞTIĞIMIZ EĞLENCELİ GRUP BEST COAST, ÇOĞU BALON GRUBUN YANINDA NE KADAR SAMİMÎ OLDUĞUNU BİZE GEÇEN SENE BİZZAT TANIKLIK ETTİĞİMİZ COACHELLA PERFORMANSINDA İSPATLAMIŞTI.

 

O zamandan beri onlara karşı büyüyen sevgimiz kısa zamanda doruk noktasına ulaştı ve sonunda okyanus kokulu sörf pop grubu Best Coast’un cici kızı Bethany Cosentino ile röportaj yapma şansı yakaladık. Hep sörf tahtası üzerinde dalgalarla oyun oynadığını düşündüğümüz Cosentino meğersek okyanustan korkuyormuş! Bakın Bethany bize hayat, Los Angeles ve turne hakkında neler anlattı…

 

İlk albümünüz Crazy For You ile karşılaştırınca The Only Place daha az çocuksu bir albüm gibi gözüküyor. Lo-fi etkisi de azalmış. Bu konuda ne düşünüyorsun?

The Only Place ilk albüme göre çoğu nedenlerden dolayı daha farklı; ama ilk albümden en çok ayrıştığı nokta prodüksiyon. Çocuksuluğu geri bıraktığımız da doğru. Bugünlerde daha gerçekçi albümler daha başarılı oluyor. O yüzden biz de bu çizgide ilerlemeye karar verdik.

 

Albümlerinizde hep 60’lar ve 70’ler etkisi hissediyoruz. Gerçekten bu zamanlardan esinlendiğiniz oldu mu?

O yılların müziğine bayılıyorum, özellikle de 70’lere. Bu albümü yaparken Fleetwood Mac ve The Eagles’ı bol bol dinledik o yüzden eminim albümde de 70’lerin etkisi vardır.

 

The Only Place bizim için bu yazın en çok dinlenen albümleri arasındaydı. Şarkıların melodisi her zaman çok eğlenceli ve hafifti. Web sitenizde müziğinizi yaparken sadece sevgi ve hayattan esinlendiğinizi yazmışsınız. Tüm şarkılarınız gerçek hayatta esinlenerek mi yazılıyor?

Evet. Bildiğim kadarıyla hayat hakkında yazıyorum. Henüz hayatın her noktasını çözemesem de hayatın çılgınlığı müziğim için en büyük ilham kaynağı.

 

Best Coast’u geçen sene ilk defa Coachella festivalinde izleme fırsatı bulmuştuk. Sahnede çok cana yakın duruyordunuz ve samimî bir şekilde Coachella’nın bir rüyanın gerçek olduğunu söylemiştin. O sahneye çıkana kadar ki kariyerin zor muydu yoksa düşündüğünden kolay mı oldu?

Gençliğim boyunca her sene Coachella’ya gittiğim için orada çalmak çok gerçeküstü bir olaydı. Şu anda grup olarak ne kadar başarılı olduğumuza emin değilim ama bu noktaya gelebilmek için çok çalıştım. Sanırım çok çalışmanın sonucunda büyülü bir şekilde her şey şimdiki hâle geldi.

 

İki senedir neredeyse kesintisiz olarak turnedesiniz. Turne dışında kalan boş zamanlarında neler yapıyorsun?

Havuzlu yeni bir eve taşındım ve tüm boş zamanımı evi dekore etmeye harcadım. Bir de bol bol havuz keyfi yaptım. Her zaman havuzlu bir ev istediğim için şu an çok mutluyum. Turne de bu aralar daha çok Los Angeles civarında olduğu için nispeten daha rahatız.

 

Los Angeles’lı olduğunuz ve bu grubun büyük bir parçası olduğu için sormadan edemiyorum… Sence Los Angeles’ı süper yapan şey ne?

Benim için Los Angeles’ı mükemmel yapan şey havası ve manzarası. Burası her zaman güneşli ve sıcak. 20 dakikada sahile, dağa ya da çöle gidebiliyorsunuz. Bunu yapabilmek gerçekten büyük nimet!

 

Bence Los Angeles’ın en güzel şeylerinden biri dalgaların keyfini çıkarmak, yani sörf yapmak. Sen sörf yapıyor musun?

Herkes sörf yaptığımı düşüyor; ancak hiç sörf yapmadım. Komik değil mi? Hattâ okyanustan korkuyorum.

 

Ocak ve şubat ayları boyunca Green Day’in turnesinde açılış grubu olarak sahne alacaksınız. Onlarla tanışıyor musunuz? Nasıl geldi bu teklif?

Geçtiğimiz sene Billie Joe Armstrong’un doğum gününde çalmıştık ve çok eğlenmiştik. O partide grupla tanıştık ve birkaç ay sonra bize turne önerisini sundular. Sanırım çoğu grubun hayali böyle büyük bir rock grubu ile turneye çıkmaktır. Özellikle Green Day ile büyüdüğüm ve onlar sayesinde gitar çalmayı öğrendiğim için onlarla turneye çıkacak olma fikri rüya gibi.

 

Müziğin yanısıra yakın zamanda Urban Outfitters’ın mankenliğini yaptın. Müzisyen olup moda işine el atan bazı sanatçılar ise önceliğini zamanla modaya kaydırıyor. Lady Gaga ve Lana Del Rey gibi… Sen bu konuda ne düşünüyorsun? Senin için modanın müziğin önüne geçtiği bir zaman oldu mu?

Bir sanatçı olarak sadece bir konuda değil birkaç farklı konuda yaratıcılığını kullanabilmek çok büyük bir şans. Ben de bir moda markası için yaratıcılığımı kullandığım için çok mutluyum. Buna rağmen moda asla müziği ikinci plana atmama neden olmadı çünkü o zaman albüm üzerinde çok yoğun bir şekilde çalışıyordum. Yine de kılık kıyafetine önem veren bir müzisyenim.

 

Son zamanlarda iPod’unda bıkmak bilmeden sürekli dinlediğin parça nedir?
Beach Boys’un “God Only Knows” parçası. Turnede akıl sağlığımı korumama yardımcı oluyor.

 

10 yıl sonra Best Coast’u nerede görüyorsun?

Hiçbir fikrim yok. Sadece başarılı olduğumuzu görmek ve bu süreçte eğlenmek istiyorum.

 

Best Coast’u üç kelimeyle açıkla desek.

Gerçek anlamda eğlence!