Bantmag

Mmmm*
PEK BEĞENDİK

SALT sonbahara üç yeni sergi ile giriyor. İlki, Hayati Tabanlıoğlu arşivlerinden derlenmiş, üzerinden epey bir emek harcanmış bir araştırmanın ürünü olan, Atatürk Kültür Merkezi binasının tasarım ve yapım süreçlerini tarihsel bir perspektif üzerinden inceleyen Modernin İcrası: Atatürk Kültür Merkezi, 1946-1977 sergisi.  İkincisi ise Türkiye - hollanda araısndaki diplomatik ilişkilerin 400. yılı nedeniyle 2012 boyunca süren SALT ve Van Abbemuseum işbirliği ile gerçekleşen İstanbul Eindhoven - SALTVanAbbe sergi ve etkinliklerinin üçüncüsü.

 

İlk iki sergi ilgimizi çekse de, kaşlarımızı kaldıran SALT'ın Eylül sergilerinin sonuncusu, yani son dönemde çok konuşulan Hassan Khan'ın ilk büyük kişisel restrospektif sergisi. Kimileriniz Hassan Khan'ı Temmuz 2011'de SALT Beyoğlu Açık Sinema'da Superstructure (The Ammunition of the Nation) isimli performansından veya Babylon'da gerçekleştirdiği konserden  hatırlıyor olabilirsiniz.

 

Kahire'de ikamet etmekte olan Hasan Khan uluslararası platformda sergi açan bir sanatçı haline gelmeden önce Kahire underground müzik ve sanat sahnesinde önemli işlere imza atan bir isimdi. "İmaj, ses, metin, mekan ve durum" ile  çalışarak oluşturduğu geniş bir çeşitliliğe sahip işlerinin 90'ların sonunda Mısır'dan  Kanada'ya, Fransa'dan Türkiye'ye uzayan bir sergiler zinciri ile dünyaya açan Khan'ı, bu güne kadarki en kapsamlı sergisiyle, İstanbul'da, SALT Beyoğlu'nda  ağırlıyor olacağız. Sergide bugüne kadar izleyici önüne çıkmamış işler de bulunuyor. Bant Mag. olarak biz emprovizasyon, kayıt ve miksaj karışımı Dom Tak Tak Dom Tak (2005) enstalasyonu ile Mısır tablası  ve elektronik müziği Tabla Dubb'a (2007) bir kulak-göz vermenizi özellikle öneririz.