Bantmag

KUZEY'DEN AZİMLİ DANS MÜZİĞİ
SLOWOLF
YAZI LEYLA AKSU
GÜRÜLTÜLÜ GİTARLAR, SAĞLAM RİTİMLER VE SYNTH BAZLI SESLER…

SLOWOLF, Danimarkalı müzisyen ve prodüktör Andreas Asingh'in tek kişilik projesi. Müziği elektronik, hip-hop ve rock'tan öğeleri bir arada barındıran hırslı bir atılım ve ilk single'si “See U In My Dreams”i birkaç ay önce yayınladığından beri de, dünya çapında heyecanla büyüyen bir dinleyici kitleyisi oluşturmuş durumda.

 

Asingh, daha önce Small adlı grubun bir parçası olarak müzik yapıyordu. Fakat bu grup daha saf (ve biraz yapışkan) bir electro-pop havası bellerken, SLOWOLF çok daha azimli ve karışık bir yapı taşıyor. Bu müzik hem daha karanlık ve gürültülü, hem de daha ilgi çekici. Geçtiğimiz hafta yayınladığı ilk albümü “Seven” de bir mini-albüm üçlemesinin ilk ayağı. Her ne kadar değişik janrlardan unsurlar bulunsa da, albüm, en temelinde, elektronik müzik ve kitle halinde dans ettirecek şarkılardan oluşuyor. Son yılların aranan ağır baslı ritmleri albümün başından sonuna kadar mevcut, ve yumuşak, fısıldamalı vokaller, dramatik müziğin üstüne sade bir rahatlık ekliyor. Power riff'lerinin fazla kaçtığı veya tekdüze kaldığı anlar olsa da, SLOWOLF'un cezbeden bir ağırlığı ve benzerlerinden ayıran kuvvette şarkıları var.

 

Diğer parçalarıyla yanyana geldiğinde, çıkış single'si hala SLOWOLF'un en güçlü anlarından biri olarak duruyor. Ama onunki, karışık sonuçlarla olsa da, rock gitarları ve hip-hop ritmleri arasında seyreden, synth bazlı bir dünya. Geniş kapsamlı, tutkulu ve denemeye değer.

 

Pozitif: Keyifle dans edebileceğiniz güzel bir başlangıç. Parçalardan birinde de Raekwon var!

Negatif: Biraz tekdüze, biraz tekrarlı.