Bantmag

RADYO BABYLON
www.radyobabylon.com

“KULAĞIMIZ HEP DELİK VE DAHA ÇALACAK, KEŞFEDECEK ÇOK MÜZİK VAR.”

Radyo Babylon yayına ilk ne zaman başladı? İnternet radyosu gibi bağımsız bir oluşumla yola koyulma fikri nasıl ortaya çıktı?

16 Aralık 2010’da bir süredir devam eden test yayınımızdan “gerçek” yayına geçtik. FM ya da internet radyosu fikri aslında Babylon’un aklında çoktandır vardı. Radyo virüsü damarlara girmişti bir kere. Zamanın koşulları değerlendirildiğinde ise bu iş için internet en uygun, önü en açık mecraydı. Gerek radyo yapma hayali gerekse Babylon’un bünyesinde biriken müzikleri gönlünce paylaşma arzusu Radyo Babylon’da vücut buldu.

 

Radyo Babylon bize nereden ve nasıl bir ortamdan sesleniyor? Programların kayıt süreçleri nasıl gerçekleştiriliyor? Radyonun genel yayın akışı nasıl düzenleniyor?

Babylon Lounge’ın hemen üstünde küçük bir stüdyomuz var. Kimi zaman canlı programlar, DJ setler, kimi zaman uzaklardan gönderilen program ve setleri yayınlıyoruz. Hattâ bazen de Babylon’dan canlı canlı konser yayınlıyoruz. Günün saat ve ruh hâllerinden ve tabiî ki bazı istatistiksel verilerden esinlenerek (internet radyosunun en önemli özelliklerinden birisi de dinleyici sayısını ve reflekslerini ölçebiliyor olması) yayın akışımızı hazırlıyoruz.

 

Şu anda radyoda yayınlanmakta olan kaç tane program var? Programcıların radyonun bünyesine dâhil olması nasıl gerçekleşti?

Şu an 15 programımız var; kuruluş aşamasında zaten bir programcı arayışı içindeydik. Bizim kapısını çaldıklarımız ve bize teklifle gelenlerle birlikte yayına başladık.  Sayı aşağı yukarı hep buydu.

 

Gün içerisinde Radyo Babylon’u açan birisi hangi tür müziklere rastlayabilir? Radyoda çalınan parçalar konusunda herhangi bir tür kısıtlaması var mı? Ya da asla çalınmayacak parçalar?

Zor olana soyunduk; eklektik bir müzik anlayışımız var. Bir saat içinde 3-4 farklı tür arasında gezinebilirsiniz. Bir potada eritmek gibi bir niyetimiz hiç olmadı fakat farklı türleri uyum içinde çalabilmek için hayli ter döktük ve döküyoruz. Kabaca black, rock, caz, elektronik ve etnik sularda geziniyoruz. Kimileri tercihimiz doğrultusunda daha ağır basıyor. Kulağa kibirli gelmesin fakat tarzımızı sevdiğimiz müzikleri çalmak olarak özetleyebiliriz ve bir tür kısıtlamamız yok. Asıl olan uyum. “Asla” demeyi ise tercih etmeyiz. Kulağımız hep delik ve daha çalacak, keşfedecek çok müzik var.

 

Dinleyiciler Radyo Babylon’a ne şekilde ulaşabilirler?

Adresimiz www.radyobabylon.com .

Sosyal medya  https://www.facebook.com/radyobabylon ve https://twitter.com/radyobabylon .

Mail adresimiz de [email protected]