Bantmag

STANDART FM
www.standart.fm
CEVAPLAYAN METE AVUNDUK
“ŞU VEYA BU ŞARKI ÇALINMAZ DİYEMEYİZ AÇIKÇASI ÇÜNKÜ PROGRAMCILARIN SAĞI SOLU BELLİ OLMUYOR.”

Standart.fm yayına ilk ne zaman başladı? İnternet radyosu gibi bağımsız bir oluşumla yola koyulma fikri nasıl ortaya çıktı?

Geçtiğimiz Şubat ayında başladık yayına, ürettiğimiz içerik bizi biraz kendi sahip olduğumuz bir istasyondan yayın yapma yoluna götürdü, zaten FM yayınlarının hem fiziksel hem ekonomik olarak geleceği karanlık görünüyor. Yakın zamanda otomobillerde bile FM radyo bulunmayacak. Zaten artık büyük şehirlerde yaşayan kesimin evinde analog radyo yok, tamamen dijital yayınlara kalıyor hayat ve internet radyoculuğunun da önü çok açık.

 

Standart.fm bize nereden ve nasıl bir ortamdan sesleniyor? Programların kayıt süreçleri nasıl gerçekleştiriliyor? Radyonun genel yayın akışı nasıl düzenleniyor?

Kadıköy merkez stüdyolarından canlı yayın yapıyoruz, herhangi bir kayıt ya da bilinen tâbirlerle bant kayıt süreci yok, yayında ne varsa onu hazırlayan kişi o an stüdyoda yani… Yayın akışı da bu sebeple program yapımcılarının uygunluklarına göre düzenleniyor.

 

Şu anda radyoda yayınlanmakta olan kaç tane program var? Programcıların radyonun bünyesine dâhil olması nasıl gerçekleşti?

Şu anda haftada 24 saat civarında canlı yayın yapılıyor radyoda, eylülden itibaren bünyemizin kabul edebileceği yeni programlara da başlayacağız.

 

Gün içerisinde Standart.fm’i açan birisi hangi tür müziklere rastlayabilir? Radyoda çalınan parçalar konusunda herhangi bir tür kısıtlaması var mı? Ya da asla çalınmayacak parçalar?

Biz hiç türlerle ilgilenmedik, müziği hep "olmuş-olmamış" ya da "iyi-yok bize göre değil" gibi değerlendirmişizdir. Şu veya bu şarkı çalınmaz da diyemeyiz açıkçası çünkü programcıların pek sağı solu belli olmuyor.

 

Dinleyiciler Standart.fm’e ne şekilde ulaşabilirler?

www.standart.fm radyonun web sayfası. iPhone, Nokia ve Android cihazlar için aplikasyonlarımız var.