Bantmag

RADIO FİL
www.radiofil.fm
CEVAPLAYAN SERKAN ALKAN
“BİR SOHBET İÇİNDE BİRİ “HELVA” DEDİ VE GÖZLERDEKİ IŞIKLAR PARLADI O AN…”.

Radyo Fil yayın yapmaya başlayalı ne kadar zaman oldu?

21 Mart 2010 desek… An itibariyle  2 yıl 4 ay...

 

Şu anda radyoda yayınlanmakta olan kaç program var? Programcıların radyonun bünyesinde dâhil olması nasıl gerçekleşti?

41 program var… Programcılarımızın yaklaşık yarısı dostlarımız ve dostlarımızın dostları olarak dâhil oldular. Diğer yarısı ise Radio Fil ile tanışıp içlerindeki program yapma isteğiyle "acaba olabilir mi" diyerek iletişime geçtiler. Çoğunluğundan bir deneme seti talep ettik. Büyük bir kısmı bizi mutlu eden işler yolladı ve yollarımız birleşti.

 

Radyo Fil bize nereden ve nasıl sesleniyor? Programların kayıt süreçleri nasıl gerçekleştiriliyor? Radyonun genel yayın akışı nasıl düzenleniyor?

Radio Fil, Kadıköy Moda’dan dünyaya seslenmeye başladı. Şartlardaki öngörülemeyen değişiklikler tüm teknik altyapının Mudanya’ya taşınmasını gerektirdi. Yani istasyonun teknik merkezi şu günlerde Mudanya…  Programcılarımız setlerini taze taze hazırlayıp online senkronizasyon ile ana bilgisayara iletiyorlar. Ve saati gelen program otomatik olarak yayına giriyor. Her programcı kayıtlarını kendi imkânlarıyla kendi ortamlarında hazırlıyor. Gerekli durumlarda destek sağlıyoruz.  

 

İnternet radyosu gibi bağımsız bir oluşumla yola koyulma fikri nasıl ortaya çıktı?

Hakan Tamar, Tuğçe Şenoğul ve Serkan Alkan bir araya gelmişti, un, şeker ve su gibi… Bir sohbet içinde biri “helva” dedi ve gözlerdeki ışıklar parladı o an...

 

Radyo Fil’i dinlemek isteyenler ve bilgi almak isteyenler size hangi yollarla ulaşabilirler?
 

www.radiofil.fm

[email protected]

www.twitter.com/radiofilfm

http://www.facebook.com/radiofilfm