Bantmag

Oooo*
Şaşırdık

Neye mi şaşırdık? Bizden önceki nesiller ne kadar şıkmış, deliymiş, komikmiş ona şaşırdık. Nerden vardık peki bu hükme? Fikri, ofis kardeşimiz Busy ile Bant Mag. arasındaki diyaloglarla alevlenen ve şu sıralar Facebook üzerinden yayılan Annem ve Babam isimli sosyal paylaşım sitesine yüklenen fotoğraflardan...  

 

Annem ve Babam, üye olan kullanıcıların fotoğraf paylaştıkları sitelerden. Bir nevi Instagram kafası yani. Ancak Instagram ânın paylaşımını körüklerken, Annem ve Babam işe biraz daha nostaljik yaklaşıyor ve geçmişi paylaşmamız için bir platform yaratıyor.

 

Şöyle diyelim: hepimizin evde birşeyler ararken elimize geçen, bir aile büyüğü ziyaretinde of poflarken gözümüze ilişen, bir arkadaşa benim babam gençken pek yakışıklıymış diye hava atmak için rafından indirdiğimiz eski fotoğraf albümleri vardır. Sayfalar arasında gezerken eski bir devrin yaşantısına da şahit oluruz. Kimisi mânâsız aranjmanlarla çektirilmiş ve elle rötuşlanmış stüdyo fotoğraflarıdır, kimisi vintage moda şaheseridir, kimisi ağzı açık bırakır, kimisi “peki ya şu kim?” diye sordurtur. İşte o fotoğraf albümlerinin seçmece kareleriyle bir araya gelmiş internet hâli, Annem ve Babam.

 

Annem ve Babam'a Facebook üzerinden girmek olası. O noktadan sonra da kendi anne ve babanızın, onların anne ve babalarının veya kim olduklarını bile bilmediğiniz eski kuşak üyelerinin kıyak fotoğraflarını yükleyebilir, başkalarının yükledikleri fotoğrafları beğenebilir, yorum bırakabilirsiniz.

 

Siteye göz atmak isteyenler buradan.