Bantmag

Mmmm*
PEK BEĞENDİK

Çağdaş aksesuar denince yıldızı yeni yeni parlayan bir isim var: Khan Mutlu. Kimileriniz belki onu bundan yıllar önce yaptığı moda çekimlerinden hatırlarsınız belki, mesela Harper's Bazaar için yaptığı şahane bir Ajda Pekkan çekimi vardı... Hatırlamıyorsanız da mühim değil, zira Khan şimdilerde bambaşka şeylerle uğraşıyor. Ülke topraklarını tasarım alanında yüksek lisans yapmak için terk ederek Milano'ya yerleşen Khan'ın henüz tekrar Türkiye sınırları içinde görülmese de, üretimini web sitesi üzerinden takip ediyorduk.

 

Khan'ın yeni ve alışılmadık materyallerle ürettiği çeşitli seriler mevcut. Hepsi değişik malzemelerin beceriyle işlenmesi sonucunda umulmadık bir sofistike his ve dokuya sahip. Öyle ki sıradan kumaşlardan ürettiği dokular Vogue İtalya'nın bu alandaki yarışmalar için kullandığı örnekler arasına girmiş. Ancak bizim favorimiz, Khan'ın "elektroşok geçirmiş küçük halılar veya mikro heykeller" olarak tanımladığı Xoxx serisi. Khan'ın alışılagelmiş mücevherat malzemelerini yerle bir eden bu gerçeküstü çizgi roman kahramanları çağdaş aksesuar alanında biz de varız diyorlar.

 

Çizdiği antropolojik maskeleri Karel Appel’in fırça darbeleri ve eğitim gördüğü yeni materyal tasarımıyla birleştiren Khan Mutlu animasyon aksesuar alanında iddialı ve görünüşe bakılırsa çizgi roman broşlarını Milano ve Paris’in şık artistik butiklerine sokmayı da başarmış.

 

Her biri şahsına münhasır ve tamamen el işi olan Xoxx karakterlerini görmek, kendisi için bir tane ısmarlamak isteyenler buradan.