Bantmag

Hammm*
AĞZIMIZ SULANDI

Bundan 2 sene önce İzmir'in yıldızı parlayan mekanı 1888'de  bir haftasonu partisi vermiştik de tadı damağımızda kalmıştı. İşler güçler popoyu kaldıramamalar derken İzmir'e ancak geçtiğimiz haziranda gene 1888'de bir parti için geri dönebildik. Hazır tüm ekip bir araya gelmişken rakı sofrasına oturmamak olmazdı. 1888'in kurucularından Tamer Varis bizi hemen iki sokak ötedeki Ara Sokak Meyhanesi'ne yönlendirdi. Artık on kişi miyiz, daha mı fazlayız bilemiyorum, güruhcak yola çıktık, mekanın kapısında dikeldik. Ufak bir yer Ara Sokak, ama anında masalarının neredeyse yarısını bir araya getirerek bize uzuncana bir yer hazırladılar. Bir kısmımız hemen masaya kurulup rakı beklerken, elbette ben dahil bir kısmımız dolap önünden meze seçmeye gittik.

 

Ara Sokak'ın  menüsü bir gerçek ege meyhanesinin hakkını veriyor. Günlük zeytinyağlı tabakları da ara sıcakları da hem çeşitli hem lezzetli. Zaten zeytin de zeytinyağı da Datça'dan özel olarak getirtiliyormuş... Özellikle kimyonlu-havuçlu-cevizli ıspanak, fener balığı kavurması ve sakız adasından gelen sakızla hazırlanan muhallebisi bizim şidettli tavsiyelerimiz arasında. Rakı tercih etmeyenler ise organik bağlarda yetişen üzümlerden yapılan organik şarap menüsüne göz atabilirler. Çarşamba, cuma ve cumartesi gecelerine ise Yaşar Bey'in ustalıkla tıngırdattığı ud ve çıplak sesle, mikrofonsuz söyledi  söylediği şarkılar eşlik ediyor.

Nedim ve Neşe Dobada çifti Datça'da uzun yıllar otel ve restoran işletikten sonra İzmir'e gelip gürültüden hoşlanmayan meyhaneciler için açtıkları butik meyhane "Ara Sokak" hakkındaki herşey için burdan.