Bantmag

TEMMUZ SAYIMIZDA BECK'S'İN ART LABEL YARIŞMASI İLE YARATICI ZİHİNLERE YAPTIĞI ÇAĞRIDAN BAHSETMİŞ, BAĞIMSIZ DÜŞÜNEN HERKESİ ETİKET TASARLAMAYA DAVET ETMİŞTİK. 1 TEMMUZ İTİBARİYLE İSE KATILIM SÜRESİ DOLDU. SIRA OYLAMADA...

 

Bizim becksartlabel.com adresinden takip ettiğimiz kadarıyla 200'ün üzerinde yarışmacı etiket tasarımlarını siteye yüklemiş durumda. Sizin bu yazıyı okuduğunuz an itibariyle tasarım sayısı artmış, ancak katılım süresi de dolmuş olacak. Bundan sonra iki aşamalı bir oylama süreci başlıyor.

 

Beck's Art Label yarışmasında yedi jüri üyesi bulunuyor. Tasarım dünyasının farklı kulvarlarını temsil eden altı kişilik jüri, Hussein Chalayan, Gül Ağış, Oya Akman, Koray Birand, Burçak Madran ve Derin Sarıyer gibi kendi alanlarında oldukça başarılı ve önemli isimlerden oluşuyor. Geriye kalan bir oy ise bizlerin, sizlerin, yani hepimizin oy hakkını temsil ediyor. Evet, Beck's Art Label üretilecek ilk altı etiketi ve yarışmanın galiplerini seçerken halkın da sesine kulak veriyor.

 

Oylama sürecini yürütecek olan jüri panelinden Gül Ağış ve Derin Sarıyer'e bağımsız düşünce ve değerlendirme kriterlerine dair iki kısa soru sorduk. Sonra da sizin için kendi kendimize bazı sorular sorduk. Buyrun cevaplar...

 

Beck's Art Label projesi bağımsız düşünceyi kutlayan, bağımsız düşünenleri üretime davet eden bir yarışma. Yarışmanın jürilerinden biri olarak, sizin için bağımsız düşüncenin önemi ve yaratıcılıkla bağlantısı nedir?

Gül Ağış: Herhangi bir norma bağlı kalmaksızın bağımsız düşünceden çıkan yaratıcı çalışmaların her zaman daha özgün olduğunu düşünüyorum. Bağımsız düşüncede yer ve zaman kavramları yok olur, sadece yaratılmak istenene duyulan arzu ön plana çıkar.

Derin Sarıyer: Dünyayı, sağduyulu ve soğukkanlılıkla hissedebilmek, eklemelerden arınmış, olduğu gibi algılayabilmek aslında en basit olandır. Buna rağmen insan neredeyse bir kural olarak kendisini rahatlatacak hazır angajmanlara girmekte ısrarlıdır. Masumiyeti, temiz ve yüklenmemiş bir zihin gibi düşünüyorum. Böylesi bir masumiyetin üreteceği herhangi bir şeyin bağsız, özerk ve değerli olacağına dair bir eğilimim var.

 

Yarışmacılardan gelen tasarımlarını ve –dolayısıyla– bağımsız düşünceyi değerlendirirken ne gibi kriterleri dikkate alıyorsunuz?

G.A: Yapılan çalışmanın özgün olması benim için en büyük kriter, bunun yanısıra sunumunun iyi hazırlanmış ve akılda kalıcı olması gibi kriterleri dikkate alıyorum.

D.S: Birçok jüri üyesi olacağından dolayı içgüdülerimle değerlendirmeler yapmanın lüksünü kullanacağım.

 

 

Oylama Hakkında Her Türlü Bilgi.

 

Tasarımları nereden görebilirim?

 

Yarışmaya katılan tüm tasarımları, yarışmacıların isimleri ve tasarımın kısa hikâyeleriyle birlikte becksartlabel.com adresindeki galeriden görebilirsin.

 

Ne zamandan itibaren oy verebiliyorum?

 

Halk oylaması başladı bile...! Hayır başlamamış diyorsan bu yazıyı 1 Temmuz saat 18:00'den önce okuyan azınlıktan birisin demektir.

 

Ne zamana kadar oy verebiliyorum?

 

12 Temmuz saat 18:00.

 

Nasıl oy verebiliyorum?

 

becksartlabel.com adresine gidiyorsun, üye oluyorsun, galeriden tasarımlara bakıp, en beğendiğini seçip, "oy ver" linkine tıklıyorsun.

 

Halk oylarının sonucun belirlenmesindeki ağırlığı nedir?

 

Jüri oylamasının yüzde 80, halk oylamasının yüzde 20 etkisi var. Bu iki oylama sonucunda en çok puanı alan ilk altı tasarımın sahipleri yarışmanın kazananları oluyor.

 

Birden fazla favorim olursa? Birden fazla tasarıma oy verebilir miyim?

 

Üzgünüz, en beğendiğini seçmek zorundasın.

 

Peki aynı tasarıma birden fazla oy vermek istersem?

 

O da olmaz.

 

18 yaşın altındayım, oy verebilir miyim?

 

Cık cık cık. Çık siteden hemen!

 

Oy verenler de birşeyler kazansın?

 

Kazansınlar tabiî. Mesela oy verenlerden çekilişle belirlenecek 10 kişiye Hussein Chalayan'ın tasarladığı etiket tasarımlı boş Beck's şişesi verilsin? Veriyorlar cidden... Artık saklar mısın, eBay'e mi koyarsın o sana kalmış