Bantmag

Hammm*
Ağzımız sulandı

Bu topraklarda hem lezzetli yemek yiyip hem de keyifle içki içebileceğiniz, arkadaşlarla iki çift laf edip güzel müzik dinleyebileceğiniz mekânlar oldukça nadirdir. Yani bunların hepsini ayrı ayrı yapabileceğiniz mekânlar vardır elbette ama hepsini birden beceren mekân bulmak ayrı bir sevinç, bambaşka bir keyif getirir. Bağdat Caddesi’nde açılan İtalyan restoranı Babbo bize işte bu sevinci yaşattı.

 

Öncelikle yemekler gayet hoş, zaten İtalyan mutfağı hakkıyla yapılınca karşı konması hayli zor bir keyif mutfağı olduğundan, önünüze taş fırında pişmiş incecik hamurlu pizza gelince ağız suları akıyor , endorfinler falan hemen salgılanıyor.  Makarnalar taze, hemen oracıkta hazırlanıyor. Tiramisu için kendileri “divine” diyorlar, ben henüz yemedim, onların yalancısıyım. Diğer yandan narlı ıspanak, parmesanlı roka, patlıcanlı mozerella salataları “hafif takılalımcıları” hayli hayli sevindirecek , ona eminim.

 

Yemeği geçersek Babbo minik ve sevimli bir mekânda sıcak ve samimî bir ortam sunuyor. Tatlı bir bahçesi, arkadaşınızı beklerken göz gezdirebileceğiniz bir kütüphanesi mevcut. 5-7 arası mutlu saat, içkiler yarı yarıya... Müzik arka planda bir vızıltı değil,  bayağı kulak kabarttırıyor. Hattâ geçenlerde Melis Danişmend grunge dj set yapmış. Kısacası Babbo sizin bildiğiniz İtalyan restoranlarından değil... Merak edenler ya buradan ya da şuradan.