Bantmag

H3V3SLİ VE İNATÇI
T3ETH
YAZI SEDEN MESTAN
BAZEN GÜRÜLTÜNÜN NELERE MUKTEDİR OLABİLECEĞİNİ HALA ANLAYAMADINIZ MI?

Kulağa tanıdık gelen ama aslında çocuklarda rastlayacağımız türden bir heves ve inatçılıkla müziğinde özgün seslere yer vermekten de kendini alamayan T3ETH, bünyede türlü kafa karışıklıkları yaratacağa benziyor. Şikâyet etme hâli değil bu, yanlış anlaşılmasın. Nereden nereye atlayacağı belli olmayan, her bir şarkıda farklı bir hissiyat yaratmayı başaran bir grupla karşılaşmaktan ötürü memnun bile olabiliriz hattâ! Şarkılar arasındaki tutarsızlığıyla dinleyiciyi gâfil avlasa da müziğindeki sağlam altyapısıyla kendi bildiği formüllerden şaşmayacağını da belli etmiş oluyor. Karşımızda “dans pistlerini coşturacak bir grup”tan çok daha fazlası var kısacası.

 

Etkilendiği isimler arasında Tamion 12 inch gibi gruplar olan ve son zamanlarda kafayı Katy Perry’nin “Teenage Dream” parçasıyla bozmuş olan T3ETH, solist Veronica So ile Ximon Tayki’nin Londra’da bir araya gelmesiyle kurulmuş. Kendilerine davullarda Simon Whybray ve Michael Prommasit’in de katılmasının ardından şu anki kadrosuna ulaşan grup bir süre evvel Londra’dan ayrılıp Brooklyn’de ikamet etmeye başlamış.

 

Gerçi grubun şu sıralarda pek de Brooklyn’de bulunduğunu söyleyemeyiz. Geçmişi pek eskilere dayanmasa da geçen sene eylül ayı içerisinde Whatever isimli ilk albümünü yayınlamasının ardından T3ETH’in hayran kitlesi Japonya’ya genişledi. Yani en azından Asya’ya doğru turneye koyulmalarına sebep olacak kadar.

 

Bu arada haber verelim, T3ETH tayfası soluğu tekrar Brooklyn’de aldığı anda yeni şarkılar yazmaya ve bir EP için yeni kayıtlar hazırlamaya koyulacakmış. Takipte kalın!

 

Pozitif: Geç kaldığınız bir yere yürüyerek gidiyorsanız, adımlarınızın hızlanması için yolda Whatever albümünü dinleyin.

Negatif: Grubun vokalleri feci bir şekilde Karen O’yu anımsatmasaydı ne güzel olurdu!