Bantmag

SORU-CEVAP: TIGHT WHITE RÖP EKİN SANAÇ
HATTIN DİĞER UCUNDA TIGHT WHITE OLARAK BİLDİĞİMİZ DORUK GÜRALP VAR.

Bağımsız yayıncı F91W geçtiğimiz günlerde Tight White’ın “Rainbow Over Ottoman” isimli parçasını disket formatında yayınladı. Uzun zamandır yolumuza çıkmayan bir format olan bu disketleri görünce Tight White’a “Neden disket? Nasıl disket?” diye sormak istedik. Busy P – “Rainbow Man” ile bir Osmanlı marşının mash-up’ından (!) oluşan parçayı buradan dinleyebilir, disket formatında edinmek içinse aynı adresteki yerleri ziyaret edebilirsiniz.

 

“Rainbow Over Ottoman” elimize disket formatında geçti! Neden bu kaydı diskete basmak istedin?

Açıkçası Rainbow Over Ottoman'ı basmak gibi bir fikir yoktu aklımda. Volkan (Trevor Rezanator) bu konuda çok ısrar etti. Bunun sonucunda "tamam basalım fakat CD'ye basmayalım daha farklı bir şey yapalım" dedik. Ortaya bu çıktı.

 

Bu rengârenk boş disketler nereden bulunuyor? Kolay mı onları bulmak?

Disketlere ulaşmakta bir sıkıntı yaşamadık. Şu herşeyi bulacabileceğiniz internet sitelerinin bir tanesinden ısmarladık. Fazla risk almamak adına ilk olarak 100 tane hazırladık ve çok kısa bir süre içerisinde tükendi.

 

Disketlere kaydı nasıl ve nerede yaptın? Diskete dosya yazmak ne kadar sürüyor?

Disket için özel bir kayıt yapmadım. Olan kaydın kalitesini diskete sığacak şekilde düşürüp yazdım. Harici bir yazıcı kullandık ve ortalama disket başına 45 saniye sürdü parçayı atmak.