Bantmag

UÇURUMDA DANS PARTİSİ
GENTLE MYSTICS
YAZI LEYLA AKSU
DOKUZ KİŞİLİK BİR AHALİDEN BALKAN’IMSI JANR ÇORBASI

Gentle Mystics'i dinlemeye başlarken ters gidebilecek o kadar çok şey var ki! Hip hopun üstüne kabare ve Çingene, biraz da Balkan havası, folk, ağız tadı için de elektro derken, sirklere yaraşır resimler, imgeler... İnsanın dağlara koşası geliyor aslında. Ama Gentle Mystics şimdilik müzikleriyle tüm bunların arasında boğulmadan, kendilerine şaşırtıcı derecede net bir yer bellemiş. Caravan Palace'la Tom Waits'in Imaginarium of Doctor Parnassus'ta canlandırdığı karakterin ortasında bir yer burası ve tek amaç da eğlenmek.

 

Ufak bir üçlü olarak yola koyulup sonunda dokuz kişilik bir ekibe dönen bu İngiliz grupta, akordiyonlar, üflemeliler, telliler, orglar, aşağı yukarı ne ararsanız var. Geçtiğimiz sonbahar yayınladıkları, kendi isimlerini taşıyan ilk albümleri de (bandcamp'ten ulaşabilirsiniz), sokak sesleriyle bol üsluplu müziklerini bir araya getiren başarılı bir deneme. Müzik tökezleyen, sarhoş bir ritimde, bir ileri bir geri dönüyor, her şeyin ortasından da direk gibi kesen bir ses yükseliyor. Hem alaycı, hem anlayışlı; ince bir dengedeler, kendi kabarıklıklarında kaybolmanın eşiğinde. Başarısızlığın uçurumunda çılgın bir partisi...

 

Asıl ilginç olan bu ilk albümden sonra ne yapacakları. Şu anda hem özgünler, hem de dinleyenleri, özellikle dünyanın bu tarafındakileri, zorlamayacak kadar tanıdık. Ama şimdilik belli ki sadece dans etmemizi istiyorlar.

 

Pozitif Trompetli, rap’li Balkan eğlencesi. Bir de sitelerinde takım elbise giymiş lamalar var!

Negatif Gününe göre fazla gelebilir. Bir de albümdeki ara fasılların sayısı biraz fazla kaçmış sanki.