Bantmag

ÇAPASUNTA EKİBİNDEN SEÇMELER: GİTMEK İSTEDİĞİMİZ 10 SÖRF NOKTASI (VE DAHA NİCELERİ)

ZATEN SÖRF YAPMAYI AKLINA KOYANLAR BİR YERLERDEN ARAŞTIRMAYA BAŞLAYACAKTIR, BU NEDENDEN DOLAYIDIR Kİ BİRAZ DAHA FARKLI, DAHA AZ KİŞİNİN SÖRF YAPILABİLİR YERLER OLARAK DÜŞÜNDÜĞÜ YERLERİ, ÇOK POPÜLER YERLERİN YANINA SERPİŞTİRDİK.

 

Alanya / TÜRKİYE: Sörfe burada başlamamız, yaşadığın yerde sörf yapabilmenin ne kadar güzel olduğunu tasavvur ettiğimiz ve burayla ilgili öğrenecek daha çok şeyimiz olduğu için hayatımız boyunca hep ilk sırada yer alacak.
 

Paskalya Adası / Rapa Nui / ŞİLİ: Adada bulunan ve sırları hâlen çözülmemiş olan, Rapa Nuilerin "Moai" dedikleri heykellerin önünde sörf yapabilmek birçok insanın, birçok yerine nüfuz edecek kadar güçlü bir deneyim olsa gerek. Polinezya'ya gitmişken sörfün doğduğu varsayılan diğer adalara da uğramak güzel olacaktır. Yeni Zelanda, Hawaii ve Fiji gibi yerlerde de küçük dalgalar bulup sörf yapmak bizi oldukça mutlu edecektir.
 

Taghazoute / FAS: Vizesiz ve ucuz olması yanında, duyduğumuz kadarıyla Türklere de oldukça sıcak davranmaları sebebiyle tercih edilebilecek bir yer. Başlangıç seviyesine uygun birçok yer olması da cabası. Oraya gitmiş Manavgatlı sörfçü arkadaşımız Güney'in dediği üzere; gidip görmek lâzım, hepsini biz anlatacak değiliz. Onun ilk tercihi Taghazoute olsa da aslında herkes kendinden birşeyleri, başka bir yerde bulacaktır.

 

Japonya: Deprem ve sonrasında gelen nükleer felaket sonrası birçok kıyısında oynamalar ve değişimler olsa da Japonya kıyılarında, bize yakın ama bir o kadar da uzak olan Japonlar ile birlikte sörf yapmak da çok güzel olacaktır.
 

İzlanda: Kendine has, dünyadaki birçok noktadan farklı olan, İzlanda'ya ait o seslerin hangi dalgalar ile geldiğini daha iyi anlayabilmek için en azından bir iki dalgaya binebilmek isterdik.

 

Portekiz: Türkiye'deki sörf yapmak isteyen birçok insanın araştırmalarına başladığı nokta. Avrupa'da yer alması ve ulaşımın çok zor olmaması dolayısıyla Türkiye'den çok bakılan yerlerden biri. Dalgaların orada da çok güzel olduğunu duyduk. Yellow Van sitesini ziyaret etmekte fayda var, meraklılar için.
 

Kosta Rika / Brezilya / Sri Lanka: Birbirlerinden uzak olmalarına rağmen vizesiz gitmenin mümkün olması ve bol bol sörf yapılabilen, sörf üzerine birçok okul ve turizmin o yönde gelişmiş olması sebebiyle buradan gideceklerin tercih edebilecekleri yerlerden üçü.