Bantmag

OTURMAK YOK
MATI ZUNDEL
YAZI LEYLA AKSU
MATI ZUNDEL’İN MÜZİĞİYLE HEM DANS PİSTİNE HEM DE YAKAMOZLU GÜNEY SAHİLİNE…

Arjantinli prodüktör/DJ Mati Zundel, son birkaç yıldır Buenos Aires'te sesini duyuruyor, fakat ancak birkaç ay önce bizim internet sahillerimize kondu. Latin-folk müziğiyle günümüz elektronik dans müziğini kendine has bir şekilde harmanlayan, bilinen bir benzeri olarak da El Guincho'nun geniş bir kitlenin kulağına taşıdığı tatlı rüzgâr gibi bir ses Zundel'inki. Dans ettiren bir karmaşa ve tamamıyla Güney Amerika'ya özgü.

 

Küçüklüğünden beri Latin ritimlerinin yanısıra, rock ve pop müziğini de eşit derecede sindiren Zundel, geçtiğimiz ay giderek büyüyen bir heyecanla Amazonico Gravitante adlı ilk albümünü çıkardı. Kalbinde “cumbia”ya özel bir sevgisi var belli, ve de Arjantin'le sınırlı kalmayan bir bilgisi. Zundel'in müziğinde música típica günümüzle bir araya geliyor; şaman ayinleri, ormanlar, sahiller ve charango gitarları de seslerini basın arkasından duyuruyor. Eskiyle yeninin bir arada olmasına rağmen de, hiçbir zaman biri diğerinin üstünü örtmüyor.

 

Bu Latin-elektronik karışımı, alışık olduğumuzdan daha gürültülü, ama aynı zamanda da daha verici.  Köklerine bağlı olduğu kadar geleceğe dönük ve karanlık, metalik bir dans pistini yansıttığı kadar da kumsalı barındırıyor. Kısacası Zundel, insanları nasıl ayağa kaldıracağını biliyor. Müziği de dinledikçe açılan bir sır gibi.

 

Pozitif: Daha önce pek duymadığımız bir Güney Amerika bu. Ailecek de dans edebilirsiniz!

Negatif: Aslında olumsuz bir şey değil ama sesini tepelere kadar açmak lazım, yoksa anlamsız bir gürültüde boğuluyor.