Bantmag

Take Shelter: İlk filmi Shotgun Stories'le büyüleyen Jeff Nichols'ın, geçtiğimiz Sundance Film Festivali'nden sonra gösterildiği her yerde övgüyle karşılanan yeni filmi, başroldeki Michael Shannon ve Jessica Chastain'in performanslarıyla da parlıyor.

 

Take This Waltz: Amerikan bağımsız sinemasının sevilen simalarından Sarah Polley, bir süre önce kamera arkasına geçti ve pek nefis filmler yönetmeye başladı. Mevzubahis yeni filminde ise Michelle Williams, Seth Rogen ve Sarah Silverman gibi isimler yer alıyor. İlgiye değer...

 

Project Nim: Man on Wire'la buram buram ilham ve insanlık sevgisi aşılayan yönetmen James Marsh, daha ekşi bir konuya odaklandığı bu yeni belgeselinde bir kez daha turnayı gözünden vuruyor. Bu ay sonu sahiplerini bulacak Oscar'ların da belgesel kategorisindeki en güçlü adayı.

 

Un amour de jeunesse: Geçtiğimiz yıllarda Father of My Children'la başarılı bir çıkış yakalayan Mia Hansen-Løve'ın merakla beklenen yeni filmi Locarno Film Festivali'nden de mansiyon ödülüyle ayrılmıştı.

 

Dark Horse: !f İstanbul seyircisinin yakından tanıdığı Todd Solondz'un Life During Wartime'ın ardından seyirci karşısına çıkan yeni filmi, Justin Bartha, Selma Blair, Mia Farrow ve Christopher Walken gibi isimlerden oluşan kadrosu ve komik hikayesiyle ilgi çekici görünüyor.

 

Terri: Sundance ve Independent Spirit'in dikkat çeken filmlerinden Terri, uyum problemleri yaşayan 15 yaşındaki bir ergenin hikayesini konu alıyor. Başrol oyuncusu Jacob Wysocki ve John C. Reily'nin de performanslarıyla övülen film, bu yılki !F'in favorilerinden olacak gibi.

 

Weekend: Daha önce !F kapsamında da gösterilen Greek Pete filmiyle dikkat çeken Andrew Haigh'in iki erkeğin 24 saatlik gönül macerasını hikaye eden yeni filmi, katıldığı neredeyse tüm festivallerden ödülle dönen, yılın en sevilen bağımsızlarından biri oldu.

 

Love: Dünyayla bağlantısı kopan bir astronotun macerasını konu alan ve parçalı anlatımıyla dikkat çeken Love, geçtiğimiz yıl ortasında yayınlanan çarpıcı fragmanıyla merak uyandırmıştı. Görüntü yönetmeni kökenli William Eubank'ın yazıp yönettiği film, bu yılki !F'in bombalarından biri.

 

Keyhole: Kanadalı deneysel sinemacı Guy Maddin'in bir kez daha Isabella Rossellini'yi başrole taşıdığı siyah-beyaz son filmi, Jason Patrick, Udo Kier, Kevin McDonald gibi isimleri de buluşturan heyecan verici bir iş.

 

Les yeux sans visage: Fransız kült yönetmen Georges Franju'nun 1960 yapımı bu zihin bulandıran filmi, rahatsız edici bir yüz naklı hikayesine odaklanıyor. Tüm zamanların en sevilen kült klasiklerinden biri olan bu filmi, henüz görmemiş olanlar festival kapsamındaki gösterimini ıskalamasın.