Bantmag

MAHİR İPEK

 

*Mahir ağbi ilginç bir tip. Fotoğrafına uzun süre bakınca siz de fark edeceksiniz ki yüzü de acayip derecede oyun hamuruyla yapılmışa benziyor. Benim bunu keşfetmem, kendisinin Heberler'de 36 bin tane konuğu 36 bin farklı adam gibi oynamasıyla oldu.

 

*Mahir ağbiyi (Bu arada sette bir tek Mahir ağbi'ye ağbi deniyor, Memet Ali başlattı, Ağbi'yi Mahir'in soyadı olduğunu sananlar da oldu!) daha önce şu bu dizide görmüş olabilirsiniz. Kendisi Emrah'la dizi yapmış, Perran Kutman'ın Hoca Camide! dizisinde de oynamış, bir yığın sinema filmi var, Ankara Sanat Tiyatrosu'nun en eski oyuncularından biri olmakla birlikte, bu tiyatroyu hâlâ hayatta tutan bir yönetici de aynı zamanda.

 

*Diyeceğim o ki, Mahir ağbiyle de ilgili önyargılarınız Memet Ali'yle ilgili olana benzeyebilir. Ama gerçekten de bilmemek ayıp değil, kendisi yetenek denen şeyle lanetleneli epey olmuş.

 

*Mahir ağbi, bilmem ne skeci için giyiniyor diyelim. O bilmem ne skecinde oynayacağı adam gibi konuşmaya başlıyor ve üçüncü saniyede o adam olduğuna ikna oluyorsunuz. Bazen konuşmasa da ikna oluyorsunuz. Bazen saçını yana tarayınca o skecin metnindeki her cümleden daha inandırıcı görünebiliyor. Suratına öyle değil de böyle bir ifade takınıyor, oluyor. Öyle değil de böyle bakıyor, oluyor. Şunu görmediyseniz görün mesela.

 

*Bir de, çok komiğin önde gideni. Defalarca oynadığı bir konuk sırasında setteki gülme krizi yüzünden insanlar tek tek dışarı çıktı. Memet Ali'siz çektiğimiz konuk oldu bu gülme krizleri yüzünden.

 

*Mahir ağbinin babası da halk ozanıdır misal ama o da bir başka yazının konusu.