Bantmag

Ooooo*
Şaşırdık

 

Geçtiğimiz ay Hakan Dedeoğlu'nun doğumgünü vardı.  Hediye bakınıyorum fıldır fıldır. Bu adama ne almak gerek, klişeleri zorlasam, ilginç birşeyler bulsam diye düşünerek internetin mağaza  vitrinlerini geziniyorum. Amazon senin e-bay benim gezinirken karşıma Rock-it isimli bir "hoparlör" çıktı ve mükemmel hediyeyi bulduğumu hemen anladım.

 

Rock-it önünüze gelen her şeyi hoparlöre dönüştürebilen minicik bir tasarım harikası. Bir ucunda her türlü MP3 çalara takabileceğiniz standart 3,5 mm'lik hoparlör çıkışı var. Diğer ucunda ise uzatma kordonuna bağlı yapışkan bir yüzeyi bulunan pad var. Rock-it'in bir ucunu müzik çalara takıp bir parça çalıyorsunuz, yapışkan ucunu ise önünüze gelen ilk katı yüzeye yapıştırıyorsunuz. Sesi dönüştüren ve katı yüzeye titreşim olarak veren pad, katı maddelerin ses taşıma özelliği sayesinde her şeyi bir hoparlöre dönüştürüyor. Özellikle içi boş karton kutular, plastik kaplar işin içine akustik de kattığı için ağzı açık bırakan sonuçlar veriyor.

Rock-it'i duşakabin camından, evin kapısına, davlumbazdan darbukaya yapıştırmadığımız yer kalmadı. Müziğini sağlam bir ses sistemiyle dinlemeyi sevenler için yeterli bir çözüm olmasa da sağa sola yapıştırıp değişik âlet edevattan çıkan sonuçlarla eğlenebileceğiniz veya yanınızda hoparlör götürmenin zor olacağı kamp, piknik vs.,  gibi yerlerde pratik bir müzik yayını kotarabileceğiniz  küçük ve mucizevî bir âlet Rock-it. 

 

Nasıl oluyor o iş ben anlamadım diyenler buradan, bende istiyorum diyenler şuradan.