Bantmag

Hammm*
Ağzımız sulandı

 

Bant Mag. ekibi olarak müdavimi olduğumuz mekânlardan bir tanesi Moda'daki Cibalikapı Balıkçısı. Biri uzaklardan ziyarete mi geldi, geniş kadrolu bir doğum günü yemeği mi düzenlenecek, konser için Türkiye'ye gelmiş bir müzisyene Türk meyhane mutfağı mı tanıtılacak, biz soluğu hemen Cibali'de alıyoruz. Zira Cibalikapı Balıkçısı'nda masaya lezzeti kötü bir yemek getirildiğini henüz görmedik.

 

Cibalikapı Balıkçısı’nı bilen, bizim gibi sürekli giden, takip eden gayet sağlam bir kitle mevcut. Hattâ Moda şubesinde sık sık ünlü simaları görmek de mümkün oluyor. Bilmeyenlere de anlatalım: Cibalikapı ismini Haliç'te bulunana tarihî Cibalikapı'dan alıyor. Zira ilk şubesi burada açılmış ve hâlen hizmet veriyor. İkinci şubesi ise bizim lojistik açısından tercih ettiğimiz Moda'da.

 

Menüde klasik meyhane mezelerinden bulmak mümkün değil. Ama klasiklerin yerini Egelilerin tatminkâr bir gülümsemeyle onaylayacakları cipes, radika gibi çeşitli zeytinyağlı otlar, kendi özel tarifleriyle yaptıkları Girit ezmesi, benim ilk defa burada denediğim Ermeni mezesi topik gibi özgün ve leziz tatlar alıyor. 120 çeşit lezzetin bulunduğu Cibali mutfağında ara sıcaklar da farklı. Kalamarı ve ahtapotu da muhteşem ama benim illa deneyin diye ısrar edeceğim, parmesanlı midye. Sıra balığa kadar geldiğinde (bir meyhane klasiğidir) biz de ağzımıza kadar dolmuş olsak da yeri kalanlar için şahane bir asma yaprağına sarılmış sardalye veya levreğe bir şans vermeliler. Geceye noktayı dondurmalı, sıcak pekmezli helva veya enginar tatlısıyla koymak, kendi ürettikleri vişne likörüyle damağı temizleyip, yemeğin lezzetine göre sınırı aşmayan, ama çok da hafif olmayan hesabı isteyerek mekândan ayrılmak gerek.  

 

Cibalikapı menüsüne göz atmak veya rezervasyon yaptırmak isteyenler buradan.