Bantmag

Hmmm*

İlgimizi Çekti

 

Pek çoğumuz Kurye Video ekibini üç senedir düzenledikleri Kurye Video ve Dijital Sanatlar Festivali ve sene içinde gerçekleştirdikleri çeşitli sergi, atölye, gösterim ve seminer gibi etkinlikler ile biliyoruz. Hattâ 2009'da vücut modifikasyonunu yeni boyutlara taşıyan Avustralyalı sanatçı Stelarc, Kurye Festivali kapsamında Türkiye'ye geldiğinde heyecanlanmış, Bant'ta festivale ve Stelarc'ın insan vücudunun miadının dolduğu söylemi üzerine gerçekleştirdiği performanslara yer vermiştik.

 

Kurye Video önümüzdeki mart ayında da Barcelona çıkışlı ve dünyanın dijital tasarım konusunda trendleri belirleyen OFFF Festivali'ni İstanbul'da ağırlayarak önemli bir etkinliğe imza atıyor olacak. Zira OFFF Festivali geçtiğimiz on sene içinde Paris, New York, Lizbon ve Madrid gibi tasarım başkentlerini dolaştı ve dijital tasarım konusunda trendleri belirleyen en önemli aktörlerden biri hâline geldi. Her sene binlerce tasarımcı, sanatçı, sinemacı ve reklamcıyı bir araya getiren OFFF gittiği her yerde tasarım ve reklamcılık sektörlerine ciddî anlamda hareket getiriyor ve önemli uluslararası işbirliklerinin kurulmasına zemin hazırlıyor.

 

2-4 Mart tarihleri arasında Yapı ve Endüstri Merkezinde düzenlenecek olan OFF Festivali'ne katılımı kesinleşen isimlerin arasında grafik tasarımın babası tabir edilen Neville Brody, Flash tasarımın öncüsü Joshua Davis, Gladyatör filmiyle Oscar almış bol Bafta ve Cannes ödüllü post-prodüksiyon ve reklam şirketi The Mill, Darren Aranofsky filmlerine yaptıkları web siteleri ile ünlenen interaktif ajans Hi-Res!, TV kanallarına yaptıkları işlerle ünlenen bol ödüllü animasyon ve post-produksiyon stüdyosu Onesize, ve Selfridges için yaptıkları vitrin tasarımıyla bir anda dikkatleri üzerlerine çeken tasarımcı/ sanatçı ikilisi Lernert&Sander  bulunuyor.

 

OFFF İstanbul, YEM'de gerçekleşecek ve dünyaca ünlü tasarımcıların sunumlarından oluşacak ana etkinlik iki gün sürecek bir seminer formatında düzenlenecek. Her tasarımcının birer saatlik sunumlar yapacağı bu ana etkinliğe ek olarak, festival kapsamında görsel-işitsel etkinliklerle renklenecek iki parti, gösterimler ve çeşitli disiplinlere yönelik atölyeler gibi yan etkinlikler de söz konusu.

 

Daha fazla bilgi almak veya kayıt yaptırmak isteyenler buradan veya şuradan.