Bantmag

“GALERİ” SÖZCÜĞÜNÜN ZİHİNLERDE YARATTIĞI “RESMİYET” ÇAĞRIŞIMLARINDAN ÇOK UZAKTA BİR ANLAYIŞ BENİMSEYEN MILK GALLERY & DESIGN STORE, SOKAK SANATINI VE GRAFİTİ KÜLTÜRÜNÜ İÇERİYE TAŞIMASI BAKIMINDAN TÜRKİYE’DE PEK DE FAZLA BENZERİNİN BULUNMADIĞI BİR ALANDA ÖNCÜ OLMA SIFATINI ÜSTLENİYOR.

 

Milk Gallery & Design Store, Beyoğlu Tünel’den birkaç metre öteye konuşlandığı yerinde yurtiçi ve yurtdışından pek çok genç sanatçıyı ağırlayarak şehirdeki bağımsız sanat platformunun ortaya çıkmasına olanak sağlayan oluşumlardan biri hâline geldi. Sergi alanının yanısıra tasarım ürünlerinin, aksesuarların, kitapların ve koleksiyonlardan parçaların satıldığı bir mağaza da Milk Gallery & Design Store’un mekânın içerisinde bulunuyor.

 

Elif Çevik ve Can Başyiğit tarafından 2009 yılında kurulan Milk Gallery & Design Store, o tarihten bu yana her ay farklı farklı bir sergiyi takvimine ekliyor. İşleri sergilenen sanatçıların hem sergide yer verdikleri hem de diğer çalışmaları, galerinin mağazasında da satışa sunuluyor. Böylelikle şehrin başka bir yerinde kolay kolay bulunamayacak işler ve ürünler Milk Gallery & Design Store’un raflarında kendine yer edinebiliyor.

 

Milk Gallery & Design Store, geçtiğimiz aralık ayı içerisinde “Coca-Cola Mutluluk Yolculuğu” sergisini santralistanbul’da izleyiciyle buluşturduktan sonra 2012’nin ilk ayında sokak hayvanlarının yararına gerçekleştirilecek bir karma sergiye Tünel’deki mekânında evsahipliği yapacak. “Hayvan Gibi Sergi” ile 36 sanatçının eserlerini bir araya getiren Milk Galeri, sergiden elde edilecek geliri soğuk kış aylarında sokak hayvanları için barınak ve yiyecek yardımı sağlamak için kullanacak. 12 Ocak tarihinde başlayacak olan “Hayvan Gibi Sergi”ye yoğun katılım sebebiyle ocak ayından sonra serginin ikinci ayağının gerçekleştirilmesi planlanıyor. “Hayvan Gibi Sergi” sonrasında ise Milk Gallery & Design Store’un önümüzdeki ilk dört ay için kesinleşen programında sırasıyla Gizem Vural, Özlem Ölçer ve Ufuk Atan sergileri bulunuyor.